воскресенье, 10 апреля 2011 г.

სამარცვლე მეურნეობა

მიუხედავად იმისა, რომ მრავალწლოვანმა კულტურებმა ძალზე შეავიწროვეს პურის ყანები, საქართველოს სამარცვლე მეურნეობა ფრიად დიდ როლს ასრულებს სასურსათო პროდუქციებისა და მეცხოველეობის საკვების წარმოებაში. თონეში გამომცხვარი ქართული პურიც, მჭადიც, ღომიც, და სხვა პურ – ფუნთუშეულიც. შაკონდიტრო ნაწარმიც მარცვლეულისგან მზადდება. აღმოსავლეთში შირაქის უკიდეგანო ველზე საშემოდჰომო ხორბლის ოქროსფერი ყანები ღელავს, სამხრეთ მთიანეთში ძირითადად საგაზაფხულო ქერს თესავენ. დასავლეთ საქართველოში კი უპირატესად სიმინდი მოჰყავთ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий