воскресенье, 10 апреля 2011 г.

მევენახეობა.

მევენახეობა ქართული ერის სამეურნეო საქმიანობის ერთ - ერთი უძველესი დარგია . საქართველოში 500 მდე ჯიშის ვაზია, ყურძნის მრავალსახეობა ღვინოების მრავალფეროვნებას განაპირობებს, რასაც ღრმა პრაქტიკული და ეკონომიკური მნიშვნელობა აქვს. Bბევრმა, ალბათ, იცის, რამდენი ბარვა და თოხნა სჭირდება ვენახს, შეწამვლა, გახსვლა,განოყიერება და რწყვა … . . . . . . ქართველი გლეხი შეუპოვრობისა და ვაზისადმი სიყვარულის წყალობით ხალხური სელექციით არის შერჩეული და გამოყვანილი უაღრესად მაღალხარისხოვანი ჯიშები, რომლებიც ძირითადად ნედლეულია მეღვინეობისა. ქართული ღვინოების დასამზადებლად გამოიყენება შემდეგი შერჩეული ჯიშები: რქაწითელა, საფერავი, ციცქა, ალექსანდროული, გორული მწვანე, და ა.შ. იოლი როდია, ყურძენი გადავაქციოთ იმ მშვენიერ სასმელად, რომელიც ჩვენს სადღესასწაულო სუფრას ამშვენებს.

Комментариев нет:

Отправить комментарий