воскресенье, 10 апреля 2011 г.


მეციტრუსეობა

საქართველო მეციტრუსეობის ცენტრია, ვიტამინებით მდიდარი ციტრუსის ნაყოფზე, რომელიც ძალზე გემრიელია, მომხმარებლის დიდი მოთხოვნილებაა, ციტრუსის ნაყოფს იყენებენ ძირითადად ხილად, მისგან მზადდება, წვენები, მურაბები, ლიქიორები, იყენებენ კულინარიაში. ნაყოფის ქერქისგან, ყვავილებისა და ფოთლებისაგან ამზადებენ ეთეროვანზეთს რომელიც პარფიუმერიაში და კვების მრეწველობაში გამოიყენება. ციტრუსოვან კულტურებს შორის, საქართველოში გავრცელებულია : მანდარინი, ფორთოხალი და ლიმონი. მანდარინის, ფორთოხლის და ლიმნის ბაღებში ხეები დახუნძლულია ოქროსფერი ნაყოფით. კრეჭის სეზონის დროს საფუთავ პუნქტებში მტებად დგას ყუთები დამხარისხებლები ზომის მიხედვით სწრაფად ანაწილებენ ნაყოფს ყუთებში. ჩქარი მატარებლების და თვითფრინავებს ჩვენი ქვეყნის ყველა კუთხეში მოსკოვსა და ლენინგრადში. შორეული აღმოსავლეთსა და ივროპის ქვეყნებში მიაქვთ ოქროსფერი ნაყენი.

Комментариев нет:

Отправить комментарий